Ruim 40.000 dollar voor gehaakt poppetje politicus Bernie Sanders

Ruim 40.000 dollar voor gehaakt poppetje politicus Bernie Sanders

Een gehaakt poppetje van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders heeft op veilingsite eBay tienduizenden dollars opgeleverd. De maker had de senator afgebeeld zoals hij erbij zat, met mondkapje op en dikke wanten aan, tijdens de inauguratie van president Joe Biden. Beelden van Sanders in winterkleding gingen de wereld over en zorgden voor veel hilariteit.

De maker van de pop, Tobey King, had beloofd de volledige opbrengst te doneren aan Meals on Wheels. Die organisatie brengt maaltijden langs bij mensen die slecht ter been zijn. Het eerste bod bedroeg zaterdag nog 99 cent, maar na enkele dagen was er al 167 keer geboden en steeg de verkoopprijs uiteindelijk naar ruim 20.000 dollar.

Veilingsite eBay laat aan CNN weten ’geïnspireerd’ te zijn door de actie en het bedrag te verdubbelen. Dat betekent dat meer dan 40.000 dollar (ongeveer 33.000 euro) naar het goede doel gaat.

Voor de bestemming van het geld had King zich laten inspireren door het campagneteam van die progressieve senator, dat sinds kort kleding verkoopt met een foto van Sanders bij de beëdiging. Die opbrengsten gaan ook naar Meals on Wheels.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *