Johan Vlemmix nu in eenmanspartij: ’Ik zit behoorlijk diep in de problemen’ 05 feb. 2021 in ENTERTAINMENT

Johan Vlemmix nu in eenmanspartij: ’Ik zit behoorlijk diep in de problemen’ 05 feb. 2021 in ENTERTAINMENT

Even geen slingers en ballonnen aan de muur bij De Feestpartij van Johan Vlemmix. De politicus in spé heeft zich namelijk flink in de nesten gewerkt, waardoor hij nu nog maar in zijn eentje op de kieslijst staat. Door problemen binnen de partij wilde de Brabantse ondernemer eigenlijk de handdoek in de ring gooien, maar dat ging niet zoals gepland. „Ik zit behoorlijk diep in de problemen.”

Er waren wat mensen bij de partij die hun best niet meer deden en van de lijst wilden”, vertelt Vlemmix aan het ANP. „Uiteindelijk was er zo veel gedoe, dat ik dacht: ’hier kan ik de oorlog niet mee winnen, ik stop ermee.’”

Wanneer een kieslijst niet compleet of in orde is, krijgt de partij het ’inschrijfgeld’ terug. En dus ging Vlemmix alleen, met een volledig lege kandidatenlijst, naar de kiesraad om zo zijn partij ’ongedaan’ te maken. „Maar toen werd de partij opeens goedgekeurd en stond er, behalve ikzelf, niemand meer op de lijst. En dat was nu net niet de bedoeling.”

Asieldierentuin

Dat vindt Vlemmix jammer, want er waren ook veel mensen die wél flink hun best deden voor De Feestpartij. „Maar nu ben ik dus in m’n eentje. Al is dat eigenlijk ook wel prima”, realiseert hij zich. „Ik ga er toch niet vanuit dat ik meer dan één zetel haal. En uiteindelijk ben ik toch het grootste feestvarken van iedereen en hoef ik me lekker niet meer aan te passen.”

Er waren namelijk al wat partijpunten waar de rest het niet mee eens was. „Zoals tienduizend euro voor alle Nederlanders, om zo de coronacrisis een beetje te compenseren. En een dierentuin met asieldieren”, vertelt hij. „Dan kan je een leuk uitje maken en als je een lief dier ziet, kan die gelijk mee naar huis.”

 

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *